Boodschappenlijst
4 kleine tortilla wraps
20 gram boter, gesmolten
35 gram rietsuiker
½ theelepel kaneel
snufje zout
sinaasappel
aardbeien
druiven
blauwe bessen
granaatappelpitjes
optioneel: peterselieblaadjes
Nadiya Hussain, winnares van BBC kookprogramma de Great British Bake Off 2015, heeft sindsdien veel recepten gepubliceerd. Ze is nu een bekende persoonlijkheid op de Britse televie. Vandaag maken we één van haar recepten, Fattoush, een heel gezond ontbijtje.
Deze midden-oosterse salade wordt traditioneel met groenten en geroosterd pitabrood gemaakt. Maar Nadiya geeft er haar eigen draai aan. Zo kun je er elk fruit dat je lekker vindt voor gebruiken, Nadiya gebruikte bijvoorbeeld ook nog ananas, passiefruit en frambozen. De Fattoush staat ook prachig op tafel, morgen bij het Suikerfeest!
Zo maak je de Fattoush van Nadiya
Leg bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200°C
Snij de wraps in stukjes van 2x2 cm.
Bedek ze met gesmolten boter.
Meng er suiker, zout en kaneel door.
Spreid de stukjes uit op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en zet de timer op 5 minuten, let intussen goed op. Schudt de stukjes op en bak ze nog 5 minuten of tot ze mooi bruin zijn
Was intussen het fruit.
Snij het fruit eventueel.
Doe het fruit in kommen.
Laat de stukjes tortilla even afkoelen.
Strooi de tortillastukjes over het fruit.
Eid Mubarak!