Over de Franse koffie valt wel iets te vertellen! In de ochtend drink je in Frankrijk café au lait, koffie met melk. Sterke espresso met een kannetje hete melk er bij, erg lekker. Maar als je in de middag om deze koffie vraagt worden er wenkbrauwen opgetrokken!
De Fransen drinken na het ontbijt kleine kopjes sterke zwarte koffie die ze un petit café, un café simple, un café noir, un petit noir, un café express of un express noemen. Wil je toch melk in je koffie als de ochtend voorbij is vraag dan om een cappuccino, net als overal op de wereld ;))
Zo maak je thuis un petit café en een café au lait met een cafetière à piston (of French Press)
Wat heb je nodig?
Kokend water.
Een French Press.
Grof gemalen Franse koffie.
Een grote kom, suiker en melk.
Ze zet je de koffie
Doe 1.5 theelepel grof gemalen koffie per persoon in de cafetière.
Schenk er 90 ml kokend water per persoon op en laat 4 min. trekken.
Druk de pers rustig en gelijkmatig naar beneden.
Schenk hete melk naar smaak bij je koffie voor café au lait.
Serveer een zwarte petit café in een klein espressokopje.
Dégustez!