Boodschappenlijstje
6 perziken
8 plakken serranoham
1/2 bosje rucola
4 eetlepels wijnazijn
8 eetlepels extra vierge olijfolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
In de zomer zijn perziken op zijn lekkerst, Daarom maken we vandaag een heerlijk Spaans tapas gerechtje, gemarineerde perziken in serrano ham. Je proeft alles door elkaar, zoet, zuur, zout, heerlijk. Dit smaakt naar de zomer!
Zo maak je perzik in serrano ham
Pel de perziken en snij ze in vieren.
Doe de olijfolie, peper en zout in een kom.
Voeg de azijn toe en roer door elkaar.
Bedek de perziken met de marinade..
Zet de kom 15 minuten in de ijskast.
Verdeel de rucola over een grote schaal.
Rol de perziken in de Serrano ham.
Leg de rolletjes op de rucola en neem een schaaltje mee naar buiten.
Zet er cocktailprikkers bij en geniet ervan.
Fijne zomer!