De boodschappen
45 gram glutenvrij pannenkoekenmeel
1/2 theelepel glutenvrij bakpoeder
1 vrije uitloop ei
80 ml (Alpro groei-)melk
30 gram aardappelpuree
zeezout & versgemalen peper
zonnebloemolie om in te bakken
1 grote plak ham
1 grote plak kaas
2 kleuren cherry-tomaatjes
een handje druiven
1 glutenvrije Madeleine
Hebben de kids net weer leuke Bentoboxen mee naar school gekregen, zitten we met onuitsteekbaar glutenvrij-brood door het kruimelen. Leg eens aan een 3-jarig minimonstertje uit dat er voortaan geen dino's meer in de brooddoos zitten omdat hij geen brood met gluten mag. Toen vonden we een alternatief!
Het beslag voor glutenvrije aardappelpannenkoeken kun je 's avonds al maken en in de ijskast bewaren. Roer het 's ochtends even goed door en bak 4 pannenkoekjes tegelijk, in een grote koekenpan.
Zo bak je glutenvrije aardappelpannekoekjes
Blend een restje gekookte aardappels met een eetlepel melk.
Doe het meel, het bakpoeder, ei, melk & aardappelpuree in een grote kom.
Breng op smaak met zout&peper en klop er beslag van.
Bak de pannenkoeken met wat olie in de anti-aanbakpan.
Draai de pannekoek om als de bovenkant gaat stollen.
Laat de pannenkoeken afkoelen voordat je er beleg op doet.
Leg ham tussen elke twee pannenkoeken.
Uit 4 pannenkoeken steken we drie dino's.
Steek dino's uit de kaas en leg ze er tussen.
Wij maakten 3 verschillende dino's.
Steek leuke prikkers in de pannenkoeken, stop er tomaatjes tussen
Doe het fruit en een glutenvrije snack in de Bento box.
Zo gaat er 's morgens een erg blij jongetje de deur uit met zijn glutenvrije Bento box, fijne schooldag!