De boodschappen voor 6 broodjes
150 gram blanke rozijnen
250 gram glutenvrij Schär B witbrood meel
1 eetlepel glutenvrij bakpoeder
2 vrije uitloop ei
250 gram kwark (Alpro Go on soya kwark)
1 eetlepel olijfolie
2 zakjes vanille suiker
suiker om te bestrooien, naar smaak
Vandaag maken we glutenvrije kwarkbroodjes met rozijnen. Wij nemen een Soya vervanger voor de kwark omdat ons mini-monstertje ook een koemelk allergie heeft, anders kun je natuurlijk echte kwark gebruiken. De broodjes doen niet onder voor originele, zelfs niet met nep-kwark, ze zijn echt heerlijk!
Zo maak je Kwarkbroodjes met rozijnen
Week de rozijnen 5 minuten in warm water.
Doe meel, bakpoeder, olie, ei, vanillesuiker, kwark in de kom.
Mix alles in +/- 5 minuten tot een samenhangend deeg.
Roer de rozijnen door het deeg, verdeel ze zo gelijk mogelijk.
Verwarm de oven voor tot 180°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Schep balletjes deeg op de bakplaat.
Bak de broodjes in 25-30 minuten goudbruin.
Strooi (poeder)suiker op de kwarkbroodjes.
Erg lekker bij een kop thee!