Wat heb je nodig?
vrije uitloop bio-eieren|
watten
beetje water
(tuin)kerszaad
wiebeloogjes
Gooi de eieren niet weg maar bak ze.
Ook lekker, tuinkers op een gebakken ei!
Kinderen maakten deze eieren gevuld met tuinkers vroeger op school, rond pasen. Nu maken wij ze weer, deze vintage eierhoofden ;))
Zo maak je tuinkers eierhoofden
Neem 2 rauwe eieren en tik bovenop een breukje.
Breek de stukjes rondom weg en giet de eieren leeg.
Was de eieren van binnen en buiten en droog ze.
Stop een bolletje watten in de lege eieren.
Giet een beetje water op de watten, om ze vochtig te maken maar niet drijfnat.
Tuinkers is er in diverse smaken, wij hebben broccoli-kers gekozen.
Strooi een theelepel tuinkerszaad op de watten in elk ei.
Zet de eieren op een lichte plaats, voor het raam bijvoorbeeld.
Op dag 3 ontkiemen de zaadjes al, dat gaat supersnel.
Op dag zes is de broccoli-kers al flink gegroeid!
Op dag zeven mag je knippen, lekker op je boterham met kaas!