Boodschappenlijstje voor 15 koekjes
50 gram boter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
½ vrije uitloop bio-ei, losgeklopt
½ theelepel vanille
140 gram zeeuwse bloem
50 gram poedersuiker
enkele druppels citroensap
zuinig water toevoegen per eetlepel
roze voedingskleurstof
Vandaag bakken we hazenpootjes met zelfgemaakt glazuur. De koekjes smaken ietsje anders dan onze standaard vanillekoekjes maar ze zijn erg lekker, er gaat een beetje kaneel in en bruine basterdsuiker. Bovendien vinden de mini-monsters ze erg schattig! ;))
Zo maak je hazenpootjes
Mix de boter met de suiker romig.
Schraap het botermengesel van de kant.
Mix dan ei en vanille er door.
Doe kaneel en bakpoeder bij het meel.
Mix het deeg tot het grote kruimels zijn.
Kneed de kruimels snel met de hand glad.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Leg het in de ijskast
Laat het deeg 1 - 2 uur rusten in de ijskast en kneed het dan snel even door.
Rol het deeg tot 1 cm, steek 15 rondjes uit.
Steek 45 kleine rondjes uit het deeg.
Plak aan elke cirkel drie kleine cirkeltjes.
Zet de koekjes 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 8 - 10 minuten lichtbruin.
Laat ze enkele minuten rusten op de plaat.
Dan helemaal afkoelen op een rooster.
De helft van de koekjes laten we zo.
Zeef de poedersuiker.
Roer er water, citroen en kleur door.
Druppel een beetje glazuur op de pootjes met een theelepel.
Duw het glazuur - met het lepeltje - een beetje naar de buitenkant.
Vrolijk pasen!