De boodschappen voor 15 bakjes
15 waterballonnen
250 gram chocolade (72%)
500 ml slagroom
500 gram mascarpone
90 gram suiker
1 vanille cake
500 gram aardbeien
optioneel bosbessen en frambozen
Als Madelief komt gaan we altijd de keuken in, ze houdt van taarten&koekjes bakken maar ook van cupcakes en allerlei ander lekker zoet gebak. Dit keer wil ze chocolade taartjes maken met ballonnen, gezien op Pinterest maar wel naar haar eigen smaak. 's Zomers betekent dat bij Madelief: met aardbeien!
We beginnen met het opblazen van de waterballonnen.
Zet een laagje water laag op met daarop een kom.
Smelt zo de chocolade in de kom op laag vuur.
Doop de ballonnetjes in de gesmolten choclade.
Laat de chocola even van de ballon druipen.
Zet de ballon te drogen op aluminium folie
Wacht tot de chocola hard geworden is.
Knip dan voorzichtig de knoop van de ballon.
Zet de chocoladebakjes even in de ijskast want de chocola is dun en smelt snel in de zomer. Bovendien werkt het gemakkelijker als de bakjes uitgehard zijn.
Neem de verschrompelde ballonnen uit de choco bakjes.
Steek kleine cirkels uit de cake met een uitsteekvormpje.
Leg de cake cirkels onderin de chocolade bakjes.
Plet 5 aardbeien per gebakje en leg ze op de cake.
Klop de slagroom en de mascarpone samen met de suiker stijf.
Schep het mengsel in een zakje waarvan de punt is afgeknipt.
Spuit de chocoladebakjes goed vol met het roommengsel.
Decoreer de gebakjes met de rest van de aarbeien en eventueel ander fruit.
Bewaar de gebakjes in de ijskast tot je ze wil gaan serveren.