Boodschappenlijstje
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
250 gram (Zeeuwse) bloem
½ theelepel bakpoeder
Decoratie
Diverse herfstkleuren rolfondant
Prentenboek: De Blaadjesdief
Met zulke leuke uitstekers willen we meteen gaan bakken, herfstblaadjes, de monstertjes zijn er dol op. In de herfst bakten we graag peperkoek, lekker met koekkruiden met kaneel. Maar sinds bekend is dat er lood zit in kaneel en het voor niemand gezond is, vooral niet voor kleine kinderen zit kaneel in de ban bij ons. In ieder geval tot we helemaal uitgezocht hebben wat er precies aan de hand is. Wel heel jammer!
Daarom vandaag maar weer ons oude vertrouwde recept, met meel van de molen, koe & kalf boter en een bio ei. Over het rolfondant zwijgen we maar, de monstertjes zijn er dol op. Zolang ze het maar niet elke dag eten. Je kan ook te ver gaan en niet meer eten, maar dat is ook niet gezond. :(
Zo maak je lekkere herfstkoekjes
Mix de boter met de suiker tot het romig is, in +/- 10 minuten.
Klop het eitje los, mix ei en vanille door het botermengsel.
Voeg gezeefd meel met bakpoeder in 3 delen bij het mengsel.
Mix het meel met bakpoeder kort door het boter-eimengsel.
Kneed het met de hand glad.
Vorm het deeg in een bal.
Dek het deeg af, zet het in de ijskast.
Laat het deeg een uurtje koelen, kneed het kort met de hand door en leg bakpapier op de bakplaat
Rol het deeg uit tot 1cm dikte.
Steek er herfstblaadjes uit
Leg ze op de bakplaat.
Zet de koekjes 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C en schuif de bakplaat dan in het midden van de oven
Bak de koekjes in 12 - 15 minuten goudbruin.
Laat de koekjes even koelen op de bakplaat.
Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
Steek terwijl de koekjes afkoelen verschillende kleuren rolfondant uit.
Plak het fondant met druppels water op de herfstkoekjes.
Kopje thee erbij en een mooi prentenboek, laat de herfst maar komen!