SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Het oog van de zon

een raamvertelling met Egyptische verhalen
Nederlandstalig, Leesboek, Geschiedenis, Mythologie, Informatief en leerzaam en Wetenschap
Het oog van de zon sidepic

Het oog van de zon
Auteurs: Karel Verleyen en Frank Leys
Illustrator: André Sollie
Serie: De Paarden van Heraion (2000)
en De Zilveren Dolk (2002)
Oorspronkelijke taal: Vlaams
Verschenen: maart 1998
ISBN13: 9789065658456
Prijs: van € 17.95 voor € 5.00
Leeftijd: vanaf 12 jaar

Het oog van de zon sidepicll

Het Oog van de zon is geen traditioneel geschiedenisboek dat door jongeren als saai kan worden ervaren. Het is een spannend verhaal met daarin  andere verhalen (raamvertelling). Het beschrijft het leven van jongeren in de tijd waarin de Egyptische vrouw Hypatia (355-415) leefde. Hypatia was de eerste vrouwelijke wiskundige. Zij doceerde wiskunde en filosofie aan jonge mensen vanuit het huis van haar vader in Alexandrië.

Haar vader Theoon was een wiskundige, werkzaam in het Mouseion, de tempel der muzen (wetenschappen en schone kunsten) en de Bibliotheek van Alexandrië. Van haar vader kreeg Hypatia haar opleiding en later studeerde zij ook filosofie, astronomie en muziek.

Over Hypathia zijn vele boeken geschreven hoewel er niet zoveel betrouwbare bronnen bekend zijn. Hypatia spreekt tot de verbeelding omdat haar naam vaak wordt genoemd in samenhang met vrouwen-emancipatie maar zij is jammer genoeg het meest bekend omdat zij gruwelijk werd vermoord.

Het oog van de zon 01
Het oog van de zon 02
Het oog van de zon 03

Tot we Het oog van de zon lazen zijn we over dit stukje Egyptische geschiedenis geen boeken voor jongeren tegengekomen. Het boek is prachtig geschreven door twee Belgische auteurs, Karel Verleyen en Frank Leys, die ook samen over Griekse mythologie en Mesopotamische legenden schreven in deze boekenserie. De mooie illustraties zijn van de Belgische kunstenaar André Sollie.

Het oog van de zon, een spannend mengsel van fictie en waargebeurd verhaal, krijgt 3+ stralende sterren van de jonge snazzie lezers!