Icon en

Houd je eten vers

met organische bijenwasdoeken
Info en Kook- en baktips
Bijenwas doeken sidepic

Waar koop je bijenwasdoeken?
Bij Bijenwasdoek.nl voor een zero waste huishouden


Hier zijn diverse verpakkingen met bijenwasdoeken verkrijgbaar.
Vanaf 12.00 euro heb je al 2 organische bijenwasdoeken.

Er zijn ook zakjes voor je lunch of voor die van je kinderen,
met leuke motieven of gewoon saai. ;))

Dat plastic duurzaam wordt of onze wereld helemaal verlaat
zou heel goed voor onze kinderen zijn!

Bijenwas doeken sidepicll

Tot voor kort gingen er bij snazzie elke maand rollen vershoudfolie en aluminiumfolie (dit in wat mindere mate, maar toch!) doorheen. Niet alleen om onze verse boodschappen vers te houden, maar ook om borden en schalen af te dekken in de ijskast, Om baksels en deeg in te bewaren of om deeg of fondant onder uit te rollen.

Heel vervelend om zoveel wegwerp plastic te gebruiken, we zijn juist al een tijdje bezig met het vervangen van plastic door glas, hout of metaal. Dus toen we op ons werk drie mooie bijenwasdoeken cadeau kregen, hebben we ze gelijk uitgeprobeerd. Het was even wennen maar nu zijn we erg blij met de bijenwas-doeken!

Bijenwas doeken 01
Bijenwas doeken 02
Bijenwas doeken 03

Als je de doeken uit het doosje pakt voelen ze heel stijf aan! Maar als je ze in je handen neemt, je groenten er in verpakt en er met je warme handen over strijkt worden ze flexibel.

In ons doosje zitten 2 kleinere en 1 grotere doek, heel fijn, die verschillende maten. Met de kleinere doeken houden we bijvoorbeeld onze kaas en verse groenten van Rechtstreex lekker vers, in de groentenla van de ijskast,

Bijenwas doeken 04
Bijenwas doeken 05

De grote doek past perfect over de grote mixerkom, met pannenkoekbeslag of slagroom, alles wat koel moet staan. Je kunt de doek mooi aandrukken.

We gebruiken de grote doek ook om over de uitgestoken koekjes te leggen, dan drogen ze niet uit in de ijskast. In de kleinere doeken verpakken we het deeg, dat moet rusten. Maar zo'n doek gaat ook mee naar school en werk met ons, met een broodje erin, in onze tassen.

Helpen we zo dan ook nog mee om de plastic soep in de wereld te verminderen? Ideaal hoor, echt blij met de bijenwasdoeken! :))