Boodschappenlijstje
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram fijne suiker
200 gram zachte boter
4 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels volle melk
3 rijpe peren
3 eetlepels geschaafde amandelen
poedersuiker, naar smaak
Ons verse fruit kopen we lokaal, bij Rechtstreex, zij verkopen veel biologische produkten. We hebben overheerlijke biologische Red Comice peren, die komen van Lindegaard. Het recept is van de BBC, voor een erg lekkere Italiaanse cake. Eeen Torta di Pere is super makkelijk te maken, wat willen we nog meer? Niets eigenlijk, want de cake heeft alles al, vers fruit; geschaafde amandelen; poedersuiker en optioneel slagroom. Misschien alleen een kop koffie erbi? ;))
Zo maak je deze Torata di Pere - cake met peer & amandelen, uit Italië
Verwarm de oven voor op 180°C en neem een springvorm van 20cm Ø
Klem bakpapier in de vorm.
Vet de springvorm in.
Schil de peren en snij ze dun.
Mix alle ingrediënten gemerkt met een stip.
Mix de ingrediënten tot het een glad beslag is.
Leg de perenschijfjes er netjes bovenop.
Bak de cake in 55 - 60 minuten goudbruin.
Vergeet niet de geschaafde amandelen over de cake te strooien! ><
Laat de cake 30 minuten afkoelen in de vorm.
Laat hem volledig afkoelen op een rooster.
Klop intussen de slagroom.
Zet de slagroom er bij en zet koffie!
Bestrooi de cake eventueel met poedersuiker.