SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

De prachtige kaas-scone

van Nigel Slater
Brood bakken, Brits, Met kaas en Picknickgerechten
Cheese scone sidepic

De boodschappen
225 gram bloem + extra voor strooien
2 theelepels bakpoeder
45 gram koude boterblokjes
175 ml melk
125 gram diverse soorten kaas
25 gram geraspte kaas om te bestrooien

(Portret Nigel Slater van Jenny Zarins)

Cheese scone sidepic ll

Vandaag een recept van één van snazzie's favorieten: Britse food writer/journalist/tv persoonlijkheid Nigel Slater Niet alleen is hij super-sympathiek, zijn recepten zijn altijd heerlijk en ook gemakkelijk te maken. Echt iets voor de snazzie-keukenprinsessen! We maken een kaas-scone en niet zomaar één maar een gigant!

Zo maak je Nigel Slater's kaas-scone

Cheese scone 01
Cheese scone 02
Cheese scone 03
Cheese scone 04
Zeef bloem en bakpoeder in een grote kom.
Voeg de boterblokjes toe en wrijf ze in het meel.
Het meel zou er nu grof kruimelig uit moeten zien.
Schenk de melk erbij en roer met een pollepel.
Cheese scone 05
Cheese scone 06
Cheese scone 07
Rasp of verkruimel de kaassoorten.
Voeg de kaas aan het deeg toe.
Kneed licht door met de hand.

Verwarm de oven voor op 200°C

Cheese scone 08
Cheese scone 09
Cheese scone 11
Rol het deeg in een bal en strijk er melk op.
Bestrooi de bal met kaas, druk hem wat plat.
Geef 4 diepe sneden in het deeg.
Cheese scone home
Cheese scone 12
Bak het brood in +/- 20 minutren mooi goudbruin.
Op de sneden breekt het kaasbrood gemakkelijk.

Lekker met kruiden-knoflookboter, eerlijk samen delen!