De boodschappen
225 gram bloem + extra voor strooien
2 theelepels bakpoeder
45 gram koude boterblokjes
175 ml melk
125 gram diverse soorten kaas
25 gram geraspte kaas om te bestrooien
(Portret Nigel Slater van Jenny Zarins)
Vandaag een recept van één van snazzie's favorieten: Britse food writer/journalist/tv persoonlijkheid Nigel Slater Niet alleen is hij super-sympathiek, zijn recepten zijn altijd heerlijk en ook gemakkelijk te maken. Echt iets voor de snazzie-keukenprinsessen! We maken een kaas-scone en niet zomaar één maar een gigant!
Zo maak je Nigel Slater's kaas-scone
Zeef bloem en bakpoeder in een grote kom.
Voeg de boterblokjes toe en wrijf ze in het meel.
Het meel zou er nu grof kruimelig uit moeten zien.
Schenk de melk erbij en roer met een pollepel.
Rasp of verkruimel de kaassoorten.
Voeg de kaas aan het deeg toe.
Kneed licht door met de hand.
Verwarm de oven voor op 200°C
Rol het deeg in een bal en strijk er melk op.
Bestrooi de bal met kaas, druk hem wat plat.
Geef 4 diepe sneden in het deeg.
Bak het brood in +/- 20 minutren mooi goudbruin.
Op de sneden breekt het kaasbrood gemakkelijk.
Lekker met kruiden-knoflookboter, eerlijk samen delen!