De boodschappen
500-600g vrije uitloop kippendijfilets
2 rode uien
3 wortels + 1 courgette
een halve kleine pompoen
2 rode paprika's + 1 groene
5 grote tenen knoflook, heel
verse kruiden naar smaak
zeezout & versgemalen peper
1 theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie naar smaak
1 glas droge witte wijn
2-3 eetlepels heldere honing
Via de Great British Chefs website kwamen wij op het blog van foodurchin terecht. Een heel leuk blog maar je moet de tijd hebben en van lezen houden ;) Altijd in voor een ovengerecht met veel groenten vonden wij zijn Sticky chicken casserole het proberen waard. Al moet ons van het hart dat de oventijd ons bij het lezen al lang leek en dat bleek ook zo te zijn.
De groenten waren te zacht naar onze smaak, verder was het gerecht erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan stoven we eerst de kip en het laatste half uur de groenten. E.e.a. is aangepast naar onze smaak, de oventijd ook. Heb je de groenten liever met een 'bite' stoof dan eerst de kip.
Zo maak je de Kleverige kippenstoof
Verwarm de oven voor tot 200°C