Icon en

Kleverige kippenstoof

met witte wijn en honing
Brits, Hoofdgerecht, Met verse groenten, Kip & gevogelte en Stoof
Kippenstoof sidepic

De boodschappen
500-600g vrije uitloop kippendijfilets
2 rode uien
3 wortels + 1 courgette
een halve kleine pompoen
2 rode paprika's + 1 groene
5 grote tenen knoflook, heel
verse kruiden naar smaak
zeezout & versgemalen peper
1 theelepel gerookte paprikapoeder
olijfolie naar smaak
1 glas droge witte wijn
2-3 eetlepels heldere honing

Kippenstoof sidepicll

Via de Great British Chefs website kwamen wij op het blog van foodurchin terecht. Een heel leuk blog maar je moet de tijd hebben en van lezen houden ;) Altijd in voor een ovengerecht met veel groenten vonden wij zijn Sticky chicken casserole het proberen waard. Al moet ons van het hart dat de oventijd ons bij het lezen al lang leek en dat bleek ook zo te zijn.

De groenten waren te zacht naar onze smaak, verder was het gerecht erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan stoven we eerst de kip en het laatste half uur de groenten. E.e.a. is aangepast naar onze smaak, de oventijd ook. Heb je de groenten liever met een 'bite' stoof dan eerst de kip.

Zo maak je de Kleverige kippenstoof

Verwarm de oven voor tot 200°C

Kippenstoof 01
Kippenstoof 02
Kippenstoof 03
Kippenstoof 04
Was alle groenten en snij ze in grove stukken.
Doe groenten en kruiden in de braadslee met de knoflook.
Strooi er peper, zout & paprika over, hussel met je handen.
Leg de kip er bovenop en kruidt met zout en peper.
Kippenstoof 05
Kippenstoof 06
Kippenstoof 07
Sprenkel er royaal olijfolie over en giet de wijn en de honing er bij.
Zet de braadslee met de deksel er op in de oven voor een uur.
Verwijder de deksel en laat de sticky chicken nog een half uur stoven.
Kippenstoof 08
Kippenstoof home
De Sticky chicken ziet er heerlijk uit, mooi bruin en gaar.
Serveer de stoof met rijst of brood en baby spinazie.