Boodschappenlijstje
150 gram ongezouten boter
3 vrije uitloop bio-eieren, medium
270 gram fijne suiker
280 gram patent bloem
40 gram ongezoete cacaopoeder
1 eetlepel vanillesuiker
snufje zout
Op 13 december wordt het Zweedse Luciafeest gevierd op school. Thuis maken we gewoon iets feestelijks en lekkers, maar dan wel uit Zweden. ;)) Vandaag geven wij je het recept voor een Zweedse platte chocolade cake. De smaak lijkt op Brownies, dus wij vinden hem erg lekker. Maar de cake heet anders in het Zweeds: Kladdkaka. Is dat geen grappige naam?
Zo maak je Kladdkaka
Snij de boter in schijfjes.
Klop suiker en eieren samen.
Smelt de boter op laag vuur.
Giet de boter bij het eimengsel.
Klop alles goed door elkaar.
Weeg en meet het meel, cacao en zout af.
Doe het in 1 keer bij het ei- en botermengsel
Spatel alles luchtig door elkaar tot je een chocoladebeslag hebt
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht
Luchtbelletjes verschijnen in het beslag.
Klem bakpapier in de springvorm en vet het in.
Giet het beslag in de spring vorm en beweeg de vorm.
Zodat het beslag de hele bodem van de vorm bedekt.
Bak de cake in +/- 15 minuten gaar.
Laat de cake in het bakblik 1 uur afkoelen.
Serveer de cake lauwwarm of koud.
Als je de Kladdkaka koud wil serveren bewaar hem dan afgedekt in de ijskast
Zeef een dun laagje cacaopoeder over de cake.
Versier de cake met groenblijvende blaadjes en kaarsjes.
Geef geklopte slagroom en verse frambozen bij de Kladdkaka, mooi Lucia feest gewenst!