SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kladdkaka

is een lekkere Zweedse chocolade cake
Met chocolade, Gebak, Met slagroom, Met vers fruit, Taart en Feesten van over de wereld
Kladdkaka sidepic

Boodschappenlijstje
150 gram ongezouten boter            
3 vrije uitloop bio-eieren, medium        
270 gram fijne suiker                
280 gram patent bloem
40 gram ongezoete cacaopoeder
1 eetlepel vanillesuiker
snufje zout

Kladdkaka sidepicll

Op 13 december wordt het Zweedse Luciafeest gevierd op school. Thuis maken we gewoon iets feestelijks en lekkers, maar dan wel uit Zweden. ;)) Vandaag geven wij je het recept voor een Zweedse platte chocolade cake. De smaak lijkt op Brownies, dus wij vinden hem erg lekker. Maar de cake heet anders in het Zweeds: Kladdkaka. Is dat geen grappige naam?

Zo maak je Kladdkaka

Kladdkaka 01
Kladdkaka 02
Kladdkaka 03
Kladdkaka 04

Snij de boter in schijfjes.

Klop suiker en eieren samen.

Smelt de boter op laag vuur.

Giet de boter bij het eimengsel.

Kladdkaka 05
Kladdkaka 06
Kladdkaka 07

Klop alles goed door elkaar.

Weeg en meet het meel, cacao en zout af.

Doe het in 1 keer bij het ei- en botermengsel

Spatel alles luchtig door elkaar tot je een chocoladebeslag hebt

Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hetelucht

Kladdkaka 08
Kladdkaka 09
Kladdkaka 10
Kladdkaka 11

Luchtbelletjes verschijnen in het beslag.

Klem bakpapier in de springvorm en vet het in.

Giet het beslag in de spring vorm en beweeg de vorm.

Zodat het beslag de hele bodem van de vorm bedekt.

Kladdkaka 12
Kladdkaka 13
Kladdkaka 14

Bak de cake in +/- 15 minuten gaar.

Laat de cake in het bakblik 1 uur afkoelen.

Serveer de cake lauwwarm of koud.

Als je de Kladdkaka koud wil serveren bewaar hem dan afgedekt in de ijskast

Kladdkaka 15
Kladdkaka homepage

Zeef een dun laagje cacaopoeder over de cake.

Versier de cake met groenblijvende blaadjes en kaarsjes.

Geef geklopte slagroom en verse frambozen bij de Kladdkaka, mooi Lucia feest gewenst!