Boodschappenlijstje
2-3 grote rijpe tomaten, grof gehakt
4 eetlepels extra vergine olijfolie, verdeeld
2 teentjes knoflook, gehalveerd
grof zeezout, naar smaak
gehakte verse basilicumblaadjes
Vooruitlopend op het kerstdiner maken we vandaag klassieke tomaten bruschetta. Kunnen we eerst even proeven en daana beslissen of we dit ook met kerst maken als voorgerecht. Of misshien willen we het liever als lunch of tussendoor. Vegetarisch, fris en licht, dat lijkt ons erg lekker!
Zo maak je klassieke tomaten bruschetta
Hak the tomaten grof.
Doe er 2 eetlepels olijfolie bij.
Schep het door elkaar.
Laat het 10 minuten marineren.
Snij dunne boterhammen van het brood.
Bak het aan beide kanten bruin.
Hak de basilicum of scheur het.
Schep tomaat op het brood en strooi er grof zeezout over.
Strooi er basilicum over en bedruppel tot slot met olijfolie.
Buon appetito!