Boodschappenlijstje voor 12 cupcakes
250 gram fijne kristalsuiker
250 gram boter (kamertemperatuur)
3 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile extract
250 gram zelfrijzend bakmeel
4 eetlepels melk
500 ml slagroom
4 eetlepels suiker
oranje rolfondant
4 mandarijnen
Vandaag maken we heel lekkere cupcakes met verse mandarijntjes en slagroom, geschikt voor een koning. Onze koning zou er vast weg van zijn maar we maken de helft met en de helft zonder slagroom. Want o, die mini-monstertjes, ze zijn kieskeurig!
Zo maak je Konings cupcakes
Maak het beslag
Mix boter met suiker.
Mix tot het bleek en romig is.
Mix de eieren in, 1 voor 1.
Mix de vanille er door.
Vouw het meel er geleidelijk in.
Vouw er tot slot de melk in.
Vouw in tot het beslag goed gemengd is.
Verwarm de oven voor op 175°C
Zo bak je de cupcakes
Zet vormpjes in het bakblik.
Vul de vormpjes 3/4 met beslag.
Bak de cakejes 15 - 20 minuten.
Laat de cupcakes helemaal afkoelen.
Maak intussen de decoraties
Pel de mandarijnen en was de witte velletjes er af.
Maak kuiltjes in de cupcakes.
Steek oranje cirkels uit rolfondant.
Vul de cupcakes met mandarijnpartjes.
Strijk een beetje slagroom op de cupcakes.
Plak de fondant cirkels er op.
Spuit een rozet slagroom op het fondant.
Laat de slagroom even opstijven.
Steek een manderijnpartje in de slagroom op elke cupcake.
Veel plezier op koningsdag!