De boodschappen
250 gram diepvries bladerdeeg
100 gram maizena
5 kleine vrije uitloop eieren
90 gram kristalsuiker
2 theelepels vanille
750 ml volle melk
250 ml slagroom
poedersuiker voor decoratie
De Kremsnita is een populair gebakje in Kroatië. Grappig want in Nederland kennen wij een even populair en bijna identiek gebakje, de Tompouce. Alleen heeft onze Tompouce een laagje roze glazuur bovenop. Misschien moeten we recepten uitwisselen met Kroatië, benieuwd wat ze van ons roze glazuur vinden ;)
Zo maak je Kremsnita
Ontdooi het bladerdeeg en prik er gaatjes in.
Meet en weeg alle ingrediënten af, zet alles klaar.
Scheid de eiwitten van de dooiers, bwaar de eiwitten.
Bak het bladerdeeg op 200°c in 10 minuten goudbruin.
Klop meel, eidooiers, suiker, en vanille met 5 lepels melk tot vla.
Zet het restant van de melk op en breng het tegen de kook.
Voeg het maizena-mengsel aan de warme melk toe en roer.
Blijf onafgebroken roeren, wacht tot de 'vla' puddingdikte wordt.
Neem de vulling van het fornuis als het is ingedikt, zet het opzij.
Klop het eiwit stijf en vouw een volle lepel in de vulling.
Vouw dan snel ook het restant eiwit in de vulling.
Laat de pudding helemaal afkoelen en opstijven in de ijskast.
Snij het bladerdeeg in gelijke delen, schep pudding op de helft.
Klop de slagroom stijf en strijk een laagje op de pudding.
Druk er een stukje bladerdeeg op, bestrooi met poedersuiker.
De Kremsnita smaakt erg lekker, daar zijn klein en groot het over eens!
Onze volgende stop is Litouwen, tot ziens!