Boodschappenlijstje
750 g aardappelen met rode schil, geschild
1 ui, gepeld
2 vrije uitloop bio-eieren
3 eetlepels meel
1 theelepel bakpoeder
zout & versgemalen zwarte peper
4-5 eetlepels zonnebloemolie
200 gram gerookte zalm
250 gram crème fraiche
bieslook
onze homemade appelsaus
Vandaag maken we de Latkes voor bij de appelsaus van gisteren. Erg lekker voor kinderen, maar iets hartigs erbij smaakt ook heel goed en je hebt keus. Vandaar twee smaken vanavond!
Zo maak je Latkes
Was en schil de aardappelen en het uitje.
Rasp de aardappelen en het uitje grof.
Leg een schone theedoek in de vergiet en doe de rasp erin.
Maak een buidel en pers het water uit de aardappelen.
Spreid de aardappelrasp uit en herhaal.
Klop de eieren los met een garde.
Voeg meel, bakpoeder, zout en peper toe.
Klop alles samen tot een glad geheel zonder klontjes
Schep de aardappelrasp door het eimengsel.
Zet de pan op middelhoog vuur en doe er olie in.
Schep hoopjes aardappel in de pan en druk ze plat.
Bak de latkes aan beide kanten goudbruin.
Bak de Latkes in gedeelten, voeg eventueel olie toe.
Laat de Latkes uitlekken op keukenpapier, tegen overtollige olie.
Serveer de Latkes met de appelsaus er naast.
Knip de bieslook fijn en roer het door de zure room
Geef de bieslookroom en de gerookte zalm er ook apart bij.
Happy Hanukkah!