Icon en

Latkes

met appelsaus en met zure room & gerookte zalm
Hoofdgerecht, Met verse groenten, Chanoeka, Joods, Met verse kruiden en Met vis
Latkes sidepic

Boodschappenlijstje
750 g aardappelen met rode schil, geschild
1 ui, gepeld                                             
2 vrije uitloop bio-eieren                              
3 eetlepels meel  
1 theelepel bakpoeder
zout & versgemalen zwarte peper
4-5 eetlepels zonnebloemolie 
200 gram gerookte zalm
250 gram crème fraiche
bieslook
onze homemade appelsaus

Latkes sidepicll

Vandaag maken we de Latkes voor bij de appelsaus van gisteren. Erg lekker voor kinderen, maar iets hartigs erbij smaakt ook heel goed en je hebt keus. Vandaar twee smaken vanavond!

Zo maak je Latkes

Latkes 01
Latkes 02
Latkes 03
Latkes 04

Was en schil de aardappelen en het uitje.

Rasp de aardappelen en het uitje grof.

Leg een schone theedoek in de vergiet en doe de rasp erin.

Maak een buidel en pers het water uit de aardappelen.

Latkes 05
Latkes 06
Latkes 07

Spreid de aardappelrasp uit en herhaal.

Klop de eieren los met een garde.

Voeg meel, bakpoeder, zout en peper toe.

Klop alles samen tot een glad geheel zonder klontjes

Latkes 08
Latkes 09
Latkes 10
Latkes 11

Schep de aardappelrasp door het eimengsel.

Zet de pan op middelhoog vuur en doe er olie in.

Schep hoopjes aardappel in de pan en druk ze plat.

Bak de latkes aan beide kanten goudbruin.

Latkes 12
Latkes 13
Latkes 14

Bak de Latkes in gedeelten, voeg eventueel olie toe.

Laat de Latkes uitlekken op keukenpapier, tegen overtollige olie.

Serveer de Latkes met de appelsaus er naast.

Knip de bieslook fijn en roer het door de zure room

Latkes 15
Latkes sidepicll

Geef de bieslookroom en de gerookte zalm er ook apart bij.

Happy Hanukkah!