Boodschappenlijst
½ theelepel bakpoeder
300 gram Zeeuws bloem
120 gram fijne suiker
60 gram boter + 30 gram reuzel
1 klein vrije uitloop-bio ei
1 theelepel vanille
1 eetlepel melk
kaneel, naar smaak
rode jam, elke smaak
Deze Middeleeuwse liefdesknopen waren een hint van de kasteelvrouwe aan de ridder van haar keuze. Maar dan ontdekken we (wat jammer!) dat je zo je geliefde niet voor je gaat winnen want de koekjes zijn helaas niet om over naar huis te schrijven! We doen er maar extra jam bij om ze wat te verbeteren.
Zo maak je de liefdesknopen
Doe het meel en bakpoeder in de mixer.
Doe de suiker erbij en mix een seconde.
Doe boter en reuzel erbij en mix weer.
Blijf mixen tot het kleine deegkruimels zijn.
Klop een ei en voeg het toe.
Doe vanille en kaneel er bij.
Voeg ook de melk er aan toe.
Klop nog even door tot het grotere kruimels zijn.
Kneed de losse kruimels stevig met de hand.
Vorm een bal als het deeg glad en soepel is.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de ijskast.
Strooi meel op de bakmat en neem het deeg uit de ijskast. Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven voor op 175°C
Rol dunne slangen van deeg.
Draai er steeds 2 in elkaar.
Rol de slangen op in een knoop.
Prik gaten met een pollepel.
Leg de knopen op de bakplaat.
Bak ze 12 - 15 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Schep in elk koekje een lepeltje rode jam.
De Liefdesknopen smaken niet zo lekker als we hoopten ;))