SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Lunar New Year

een lief Chinees Nieuwjaarsboek
Info, Engelstalig , Kartonboek, Chinees Nieuwjaar, Prentenboek en Feesten van over de wereld
Lunar new year sidepic

Lunar New Year
Auteur: Hannah Eliot
Illustrator: Alina Chau
Serie: Celebrate the World
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet
Verschenen: juli 2019
Uitgeverij: Simon & Schuster
EAN: 9781534433038
Prijs: € 10.99 (kartonboek)
Leeftijd: 4 - 6 jaar

Lunar new year sidepicll

Voor Chinees Nieuwjaar lezen we Lunar New Year (nieuw maanjaar) met de mini-monstertjes, weer zo'n beeldig kartonboek van Hannah Eliot. Alle Nieuwjaars-rituelen uit China staan er in en (niet verbazend!) deze lijken toch vaak op die van de andere wereldfeesten, zoals de Boedistische, Islamitische, Joodse en Westerse rituelen.

Lunar new year 01
Lunar new year 02
Lunar new year 03
Lunar new year 04

De Chinese Zodiac is typisch voor China, elk jaar is een ander dier aan de beurt. Het lijkt wel en niet op onze sterrenbeelden en eigenlijk is het heel anders. Bidden of offeren aan goden, heilige geesten, of voorouders, het huis schoonmaken en versieren, je famlie zien, allemaal samen lekker eten, cadeautjes geven en krijgen en vuurwerk afsteken, dat zijn de overeenkomsten die we met zijn allen hebben. Daarom is het goed om kinderen daar vroeg kennis mee te laten maken. We zitten allemaal samen op dit kleine bolletje dat aarde heet!

Lunar new year 05
Lunar new year 06
Lunar new year 07

Illustrator Alina Chau heeft een prachtige brug geslagen van de oude tradities naar de jonge Chinese families in haar tekeningen. Ze zijn traditioneel en hip tegelijk. Onze jongste mini-monstertjes vinden ook dit boek uit de serie weer prachtig! En fijn, wij hebben nog allerlei andere leuke titels gezien op haar website!

Drie stralende sterren voor Lunar New Year, van snazzie's jongste mini-monstertjes en hun voorlezers!