SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Lunar New Year

een lief Chinees Nieuwjaarsboek
Info, Engelstalig , Prentenboek, Kartonboek en Chinees Nieuwjaar
Lunar new year sidepic

Lunar New Year
Auteur: Hannah Eliot
Illustrator: Alina Chau
Serie: Celebrate the World
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald: niet
Verschenen: juli 2019
Uitgeverij: Simon & Schuster
EAN: 9781534433038
Prijs: € 10.99 (kartonboek)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Lunar new year sidepicll

Voor Chinees Nieuwjaar lezen we Lunar New Year (nieuw maanjaar) met de mini-monstertjes, weer zo'n beeldig kartonboek van Hannah Eliot. Alle Nieuwjaars-rituelen uit China staan er in en die lijken toch vaak op die van de andere wereldfeesten, zoals de Boedistische, Islamitische, Joodse en Westerse rituelen. De Chinese Zodiac is wel typisch voor China, elk jaar is een ander dier aan de beurt.

Bidden en offeren aan goden, heilige geesten, of voorouders, het huis schoonmaken en versieren, je famlie zien, allemaal samen lekker eten, cadeautjes geven en krijgen en vuurwerk afsteken, dat zijn de overeenkomsten die we met zijn allen op de wereld hebben. Daarom is het goed om kinderen daar vroeg kennis mee te laten maken. We zitten allemaal samen op dit kleine bolletje dat aarde heet!

Lunar new year 05
Lunar new year 06
Lunar new year 07

Illustrator Alina Chau heeft een prachtige brug geslagen van de oude tradities naar de jonge Chinese families in haar tekeningen. Ze zijn traditioneel en hip tegelijk. Onze jongste mini-monstertjes vinden ook dit boek uit de serie weer prachtig! Fijn, wij hebben nog allerlei andere leuke titels gezien op  Alina Chau's website!

3 spetterende sterren voor Lunar New Year, van snazzie's kleine luisteraartjes en hun voorlezers!