Boodschappenlijst
150 gram medium eiernoedels
scheutje geroosterde sesamolie
300 gram kipfilet reepjes
2 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel chilisaus (optioneel)
1 eetlepel maizena
1 eetlepel arachideolie
1 rode paprika, in dunne reepjes
150 gram taugé
1 lente-ui, in dunne reepjes
vers gemalen zwarte peper
Chow Mein met kip is niet echt een Chinees Nieuwjaars gerecht. Het is gewoon een lekker en makkelijk te maken noedelgerecht uit China, en iedereen hier vindt het lekker! Voor vegetariërs maak je het zonder kip maar met pittige tofureepjes of extra groenten, ook heerlijk! Het recept is van Ching-He Huang een favoriete chef van snazzie. Wij willen dit gerecht wel elke dag van het jaar eten!
Zo maak je makkelijke Chow Mein met kip
De voorbereidingen
Breng een grote pan water aan de kook.
Draai het gas uit en doe de noedels in de pan.
Laat de noedels 4 minuten in het hete water staan.
Giet de noedels in een vergiet en spoel ze af met koud water.
Giet er een klein scheutje olie bij.
Bedek de noedels met olie.
Dek de noedels af en zet ze opzij.
Marineer de kipreepjes
Doe de sojasaus bij de kip en meng het er door.
Doe de Vijf kruiden ook bij de kipreepjes.
Wrijf het in en bestuif de kip licht met maizena.
Dek de kip af met vershoudfolie.
Zet de kipreepjes in de ijskast en snij intussen de groenten
Snij de lente ui in strips.
Snij de paprika in strips.
Wij maken gelijk onze restjes op ;))
De voorbereiding is klaar, nu kun je gaan roerbakken
Verhit de pan, doe olie en kip erin.
Roerbak de kip 4 minuten.
Roerbak de paprika al dente.
Roerbak de uien mee.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de noedels aan de pan toe.
Kruidt de roerbak met soya en peper.
Laat de Chow Mein goed heet worden.
Dien Chow Mein dan gelijk op, met wat sojasaus erbij.
Xin Nian Kuai Le! Enjoy!