Boodschappenlijstje
250 gram patentbloem
50 gram poedersuiker
125 gram koude boter, in blokjes
½ vrije uitloop bio-eidooier
60 ml ijskoud water
Roomkaas vulling
100 ml slagroom
200 gram volle roomkaas
1 theelepel vanille-extract
1½ eetlepel cacaopoeder
Voor pasen maken we heerlijke mini chocolade cheesecake taartjes van een Amerikaans recept, wij hebben de cups al naar grammen omgerekend voor je. Eerst bakken we de zanddeeg bakjes, die zijn lekker snel klaar maar ze moeten in totaal wel drie kwartie - 1.5 uur rusten in de ijskast. In de eerste rust nemen we theepauze. In de tweede (korte) rust maken we de roomkaasvulling.
Je hebt een bakvorm nodig.voor de ronde mini-bakjes, wij gebruiken een siliconenvorm.
Zo maak je de taartbakjes
Koel wat water met ijsblokjes.
Zeef het meel in een grote kom.
Zeef de poedersuiker erbij.
Snij de koude boter in blokjes.
Doe de boterblokjes bij het meelmengsel.
Wrijf de boter met de hand in het mengsel.
Tot het grote kruimels zijn.
Klop de eidooier los.
Kneed het ei door het mengsel.
Kneed er tot slot het water door.
Tot een glad, elastisch deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Zet het mintens 30 minuten in de ijskast.
Kneed het dan door en rol het uit.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C hete lucht
*Zet de vorm met de taartbakjes nog 15-30 minuten in de ijskast voor je ze bakt!
Steek cirkels uit het deeg.
*Druk in de vorm, prik er gaatjes in
Bak de taartbakjes +/- 15 minuten.
Laat ze even koelen in de vorm.
Laat de taartjes helemaal afkoelen op een rooster.
Maak intussen de cheesecake vulling met ons volgende recept
In ons volgende recept maken we ook mini-chocolaatjes, voor op de taartjes :))