Boodschappenlijstje
1 blikje Danerolle croissantdeeg
30 gram zachte boter
2 theelepels kaneel
3 eetlepels zachte lichtbruine suiker
50 gram poedersuiker
3 druppels citroensap
2 eetlepels water
Deze supersnel gemaakte kaneelbroodjes zijn een groot succes bij de mini- en maximonsters, Meestal is 1 blikje echt te weinig ;)) De mini-monstertjes vinden deze mini-kaneelbroodjes extra lekker met glazuur, en dat is helemaal geen moeite! Deze zoete broodjes zijn een traktatie op feestelijke dagen zoals het suikerfeest bijvoorbeeld, ze kunnen ook goed mee op een picknick.
Zo maak je supermakkelijke mini-kaneelbroodjes
Verwarm de oven voor tot 200°C / 180°C hete lucht
Rol het deeg uit
Snij het in 3 delen.
Verspreid de boter er over.
Roer suiker en kaneel door elkaar.
Strooi de suiker over het deeg.
Rol het deeg op.
Snij de 3 rollen in ieder 6 delen.
18 broodjes in totaal.
Leg bakpapier in een 23cm blik.
Spreid de broodjes uit.
Bak ze 12 - 15 minuten.
Neem de broodjes uit de oven als ze goudbruin en gaar zijn
Laat de broodjes iets afkoelen.
Roer glazuur, dik-vloeibaar.
Druppel glazuur over de broodjes.
Eet de kaneelbroodjes nog warm of pak ze in en neem ze mee naar buiten :)) Fijn Suikerfeest!