Boodschappenlijst
1 pak koekjes (300 gram)
100 gram gesmolten boter
175 gram pure chocola
85 gram boter
4 vrije uitloop eieren
100 gram rietsuiker
200 ml slagroom
Toplaag
150 gram pure chocola (half puur/half melk kan ook)
150 ml slagroom
45 ml honing
175 gram poedersuiker
Springvorm van 24/25 cm
De lekkerste chocoladetaart is voor kleine snazzie-bakkers Madelief en Jona - en voor ons - de Mississippi Mud Pie. Van origine komt deze Pie (zeg paai) uit het zuiden van de Verenigde Staten maar wij geven hem een Hollandse twist.
Om alle chocolade-lovers een plezier te doen bakken we deze taart speciaal voor 5 december. Vandaag bakt Madelief en verzorgt Jona de controle & helpt met de versiering. Dan wordt het of de Sint nu komt of niet sowieso een heerlijk avondje! ;D
Zo maak je de taartbodem
Weeg de boter af.
Laat de boter smelten.
Sla de koekjes tot grof kruim.
Roer de boter er door.
Vet de springvorm in of bekleedt hem.
Doe de koek in de vorm, stamp stevig aan.
Zet de vorm een uur in de ijskast.
Zo maak je de vulling
Smelt de boter in een schaal op een pannetje kokend water.
Weeg de chocola af en breek het in kleine stukken.
Voeg de chocola toe, roer het door en neem van het gas.
Breek de eieren in een kom en doe de suiker erbij.
Mix de eieren/suiker in 5 tot 6 minuten dik en romig.
Schep de niet helemaal stijgeslagen slagroom erdoor.
Vouw luchtig de afgekoelde chocola er in.
Verwarm de oven voor op 180°c.
Pak de gekoelde koekbodem uit de ijskast en schenk de vulling in de vorm.
Zet de vorm in het midden van de oven.
Bak de taart in 40 - 50 minuten gaar.
Laat de taart in de vorm op een rek afkoelen.
intussen maken we de toplaag
Doe de slagroom in een grote steelpan.
Breek de chocola erbij en voeg de honing toe.
Zeef de poedersuiker erbij in de steelpan.
Zet de pan op matig vuur en roer tot het mengsel glanst.
Laat het mengsel 5 minuten afkoelen en giet het op de taart.
Zo glad en glanzend ziet de toplaag er nu uit, laat hem 30 minuten opstijven in de ijskast.
Of zet de taartvorm 30 minuten in de vriezer als de kids nog gaan versieren.
Madelief maakt versiering van rolfondant.
Met hulp van Jona wordt het erg mooi.
De taart is klaar, hij mag uit de vorm.
Wij halen voor de zekerheid alleen de rand van de taart af en zetten hem met metalen bodem op de schaal.
Tenslotte raspt Madelief nog wat chocola over de taart.
Dan leg je er samen gouden bolletjes en versiering erop.
Hier tonen de terecht(!) trotse bakkers hun taart.
Laat nu de Sint maar komen, wij zitten allemaal klaar!
Snazzie's medewerkers groot&klein wensen al hun lezers een heerlijke Sinterklaasavond met heel veel verrassingen!!