Voor de crêpes
125 gram bloem
15 gram fijne suiker
snufje zout
2 vrije uitloop bio-eieren (M)
325 ml melk
50 ml slagroom
20 gram geklaarde boter
Voor de sinaasappelbotersaus (optioneel)
10 sinaasappels, 6 geperst, 4 in parten
100g poedersuiker
125 g boter, in blokjes gesneden, zacht
4 takjes verse munt (optioneel)
Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Deze dag wordt extra feestelijk dit jaar, lezen we op de Nationale Pannenkoekendag website! Basisschool-leerlingen door heel Nederland bakken pannenkoeken en brengen ze naar ouderen. Zo lief!
Wij bakken vandaag ook feestelijke pannenkoeken, Franse crêpes met sinaasappelsaus. We hebben een lekker recept van Michel Roux junior dus we gaan gelijk aan de slag!
Zo maak je Franse crêpes met sinaasappelsaus
We beginnen met het beslag
Doe bloem, suiker, zout, eieren en 110ml melk in een kom.
Roer alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.
Roer er geleidelijk de rest van de melk en de room door.
Laat het beslag op een warme plaats 1 - 2 uur rusten.
Verwarm de oven voor op de laagste stand, draai uit en plaats de kom - afgedekt met een schone doek - in de oven
Intussen maak je de saus
Snij de sinaasappels door.
Pers ze uit.
Zeef het sap.
Doe de poedersuiker erbij.
Roer tot de poedersuiker helemaal is opgelost.
Laat de saus geleidelijk tot de helft inkoken.
Maak de laatste 2 sinaasappels schoon.
Neem de saus van het vuur als hij tot de helft is ingedikt en roer de boter er door
Giet de sinaasappelsaus in een kannetje.
Laat de saus iets afkoelen.
Zo bak je de crepes
Zet de pan op het vuur en vet in met boter.
Giet een soeplepel beslag in de pan.
Draai de pan tot de hele bodem bedekt is.
Bak de pannenkoeken goubruin in 2 minuten per kant.
Stapel de pannenkoeken op een heet bord met bakpapier ertussen.
Serveer de pannenkoeken in vieren gevouwen met sinnasappel en saus er op.
Geef de rest van de saus er bij. Fijne Pannenkoekendag!