SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Nationale Pannenkoekendag 2023

we eten crepes, van Michel Roux
Met vers fruit en Pannenkoeken
Crepe l orange sidepic

Voor de crêpes
125 gram bloem
15 gram fijne suiker
snufje zout
2 vrije uitloop bio-eieren (M)
325 ml melk
50 ml slagroom 
20 gram geklaarde boter
Voor de sinaasappelbotersaus (optioneel)
10 sinaasappels, 6 geperst, 4 in parten
100g poedersuiker
125 g boter, in blokjes gesneden, zacht
4 takjes verse munt (optioneel)

Crepe l orange sidepicll

Vandaag is het Nationale Pannenkoekendag. Deze dag wordt extra feestelijk dit jaar, lezen we op de Nationale Pannenkoekendag website! Basisschool-leerlingen door heel Nederland bakken pannenkoeken en brengen ze naar ouderen. Zo lief!

Wij bakken vandaag ook feestelijke pannenkoeken, Franse crêpes met sinaasappelsaus. We hebben een lekker recept van Michel Roux junior dus we gaan gelijk aan de slag!

Zo maak je Franse crêpes met sinaasappelsaus

We beginnen met het beslag

Crepe l orange 01
Crepe l orange 02
Crepe l orange 03
Crepe l orange 04

Doe bloem, suiker, zout, eieren en 110ml melk in een kom.

Roer alles goed door elkaar tot het een glad beslag is.

Roer er geleidelijk de rest van de melk en de room door.

Laat het beslag op een warme plaats 1 - 2 uur rusten.

Verwarm de oven voor op de laagste stand, draai uit en plaats de kom - afgedekt met een schone doek - in de oven

Intussen maak je de saus

Crepe l orange 05
Crepe l orange 06
Crepe l orange 07
Crepe l orange 08

Snij de sinaasappels door.

Pers ze uit.

Zeef het sap.

Doe de poedersuiker erbij.

Crepe l orange 09
Crepe l orange 10
Crepe l orange 11

Roer tot de poedersuiker helemaal is opgelost.

Laat de saus geleidelijk tot de helft inkoken.

Maak de laatste 2 sinaasappels schoon.

Neem de saus van het vuur als hij tot de helft is ingedikt en roer de boter er door

Crepe l orange 12
Crepe l orange 13

Giet de sinaasappelsaus in een kannetje.

Laat de saus iets afkoelen.

Zo bak je de crepes

Crepe l orange 14
Crepe l orange 15
Crepe l orange 16
Crepe l orange 17

Zet de pan op het vuur en vet in met boter.

Giet een soeplepel beslag in de pan.

Draai de pan tot de hele bodem bedekt is.

Bak de pannenkoeken goubruin in 2 minuten per kant.

Crepe l orange 18
Crepe l orange 19

Stapel de pannenkoeken op een heet bord met bakpapier ertussen.

Serveer de pannenkoeken in vieren gevouwen met sinnasappel en saus er op.

Geef de rest van de saus er bij. Fijne Pannenkoekendag!