SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Panna cotta

met aardbeiensaus
Italiaans, Dessert, Met vers fruit en Sauzen
Italian panne cotta side

De boodschappen

Panna Cotta

3 blaadjes gelatine
250 ml melk en 250 ml slagroom
een vanillestokje
25 gram suiker

aardbeien coulis
175 gram suiker
175 ml water
scheutje aardbeiensiroop (of likeur)
350 gram aardbeien

Italian panne cotta home

Dit gemakkelijke recept voor panna cotta met aardbeien-coulis is van de Britse chef Simon Rimmer, je kunt hem elke zaterdag op BBC 2 zien. Het ziet prachtig uit en het is superlekker! Snel proberen hoor!

Zo maak je de panna cotta

Italian panne cotta 01
Italian panne cotta 02
Italian panne cotta 03
Italian panne cotta 04
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Snij de vanillepeul open, schraap het zaad er uit.
Doe melk, room, vanille (zaad+peul) in een pan.
Voeg de suiker toe, breng langzaam aan de kook.
Laat het mengsel even zachtjes doorkoken, verwijder dan de pan van het vuur.
Italian panne cotta 05
Italian panne cotta 06
Italian panne cotta 07
Verwijder de vanillepeul.
Knijp de gelatine uit, doe in de pan.
Los de gelatine al roerend op.
Italian panne cotta 08
Italian panne cotta 09
Italian panne cotta 10
Italian panne cotta 11
Giet de panna cotta in de vormpjes.
Schenk het water in een pan.
Voeg de suiker aan het water toe.
Schenk de aardbeiensiroop er bij.
Italian panne cotta 12
Italian panne cotta 13
Italian panne cotta 14
Laat de saus zachtjes inkoken totdat de suiker is opgelost.
Neem de saus van het vuur, blend er 175g van de aardbeien in.
Wrijf de aardbeiensaus door een zeef om de pitjes te verwijderen
Roer de overgebleven aardbeien door de saus en laat even afkoelen. Zet de panna cotta en de saus in de ijskast om op te stijven.
Italian panne cotta home
Italian panne cotta sidell
Schenk wat aardbeien met saus over de panna cotta en zet de resterende saus er naast.