De boodschappen
Panna Cotta
3 blaadjes gelatine
250 ml melk en 250 ml slagroom
een vanillestokje
25 gram suiker
aardbeien coulis
175 gram suiker
175 ml water
scheutje aardbeiensiroop (of likeur)
350 gram aardbeien
Dit gemakkelijke recept voor panna cotta met aardbeien-coulis is van de Britse chef Simon Rimmer, je kunt hem elke zaterdag op BBC 2 zien. Het ziet prachtig uit en het is superlekker! Snel proberen hoor!
Zo maak je de panna cotta
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Snij de vanillepeul open, schraap het zaad er uit.
Doe melk, room, vanille (zaad+peul) in een pan.
Voeg de suiker toe, breng langzaam aan de kook.
Laat het mengsel even zachtjes doorkoken, verwijder dan de pan van het vuur.
Verwijder de vanillepeul.
Knijp de gelatine uit, doe in de pan.
Los de gelatine al roerend op.
Giet de panna cotta in de vormpjes.
Schenk het water in een pan.
Voeg de suiker aan het water toe.
Schenk de aardbeiensiroop er bij.
Laat de saus zachtjes inkoken totdat de suiker is opgelost.
Neem de saus van het vuur, blend er 175g van de aardbeien in.
Wrijf de aardbeiensaus door een zeef om de pitjes te verwijderen
Roer de overgebleven aardbeien door de saus en laat even afkoelen. Zet de panna cotta en de saus in de ijskast om op te stijven.
Schenk wat aardbeien met saus over de panna cotta en zet de resterende saus er naast.