Boodschappenlijstje
2 grote of 3 kleine vrije uitloop bio-eieren
500 ml melk
250 gram pannenkoekenmeel
een snuf zout
1 theelepel zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
optioneel: stroop; poedersuiker; Nutella; banaan
Op 19 maart is het weer Nationale Pannenkoekendag en dus hebben we allerlei lekkere pannenkoeken-recepten op snazzie, deze maand! Eerst nogmaals ons basis pannenkoekenrecept want daarmee kom je al een heel eind! Vandaag maken wij onze pannenkoeken extra lekker, met Nutella en banaan. De mini-monsters zijn er dol op!
Zo maak je Nutella/banaan pannenkoeken
Doe de eieren in een grote mengkom.
Voeg de melk aan de eieren toe en klop.
Zeef meel en zout in een andere kom.
Maak een kuil in het midden van de meelmix.
Schenk de helft van het eimengsel in de kuil.
Roer vanuit het midden naar buiten.
Schenk resterend mengsel er langzaam bij.
Roer tot slot de theelepel olie en de theelepel vanille extract door het beslag
Laat het beslag nu minimaal een half uur rusten.
Dek de kom met beslag af met een warme, vochtige theedoek.
Verwarm de oven op lage temperatuur, zet er groot een bord in en zet de koekenpan op middellaag vuur
Smelt een klontje boter in de koekenpan.
Schenk er beslag in, draai de pan rond.
Bak de pannenkoeken goudbruin.
Laat de pannenkoeken op het verwarmde bord in de oven glijden
Hou de pannenkoeken warm tot het beslag op is.
De basis-pannenkoeken zijn nu klaar.
Strijk Nutella op de helft van een pannenkoek.
Leg er schijfjes banaan bovenop.
Vouw de pannenkoek dubbel en druppel er nog wat Nutella over.
Maar met elk ander fruit zijn de pannenkoeken ook erg lekker!
Knip voor de kleintjes de punten van de stokjes!