De boodschappen
½ komkommer + 1 ui
250 gram tomaten
100 gram rucola
50 ml olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
zeezout&versgemalen peper
50 gram pecorino romano
brood naar smaak
stukje boter
De Italiaanse antipasti zijn vaak ook lekkere gerechtjes voor bij de lunch, zoals deze knapperig frisse Panzanella broodsalade bijvoorbeeld. Met de hartige kaas erop is hij perfect voor onze moederdag-picknick. Panzanella maken we dus!
Zo maak je Panzanella
Was de rucola en laat het heel goed uitlekken.
Snij komkommer, tomaten en ui in dunne schijfjes.
Leg rucola in een kom, ui, komkommer, tomaat er op.
Roer een dressing van olie, azijn zout & peper.
Giet de dressing over de salade, verdeel dan de kaas er over.
Snij het brood klein, bak het in bruin in een stukje boter.
Geef de broodblokjes er bij, als ze direct op de salade gaan worden ze klef.
Ook lekker met dikke sneden landbrood ipv broodblokjes.
Doe de salade voor de picknick in aparte doosjes.
Fijne moederdag!