Boodschappenlijst
een briochebrood, 400 gram
blikje peren op sap, uitgelekt, 400 gram
of 3 grote verse rijpe peren
75 gram pure chocolade, fijn gehakt
voor de custard
3 grote, vrije uitloop bio-eieren
75 gram rietsuiker
1 theelepel vanille-extract
150 ml slagroom
600 ml volle melk
250 ml slagroom (serveren)
Een favoriet kindertoetje dus perfect voor moederdag is de Brioche chocolade-peer broodpudding. Erg lekker, met verse peren en slagroom en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan. Mama blij en de mini-monstertjes ook, wat wil je nog meer?
Zo maak je de chocolade-peer broodpudding
Snij het brood.
Maak een bodem van brood.
Schil en snij de peren.
Leg een laag peren op het brood.
Hak de chocolade fijn.
Strooi het over de peren.
Dek de ovenschaal af met folie.
Zet de ovenschaal opzij voor nu en maak de custard
Klop de eieren los in een grote schaal
Klop de rest van de ingrediënten er door.
Schenk de custard over de briochepudding.
Dek weer af en zet de ovenschaal in de ijskast.
Zet de Brioche ovenschotel ongeveer 30 minuten in de ijskast zodat het brood de custard kan opnemen
Bak de Briochepudding in 35-40 minuten.
Laat de Brioche-pudding iets afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker stijf.
Het eerste stukje is voor mama!
Met thee en bloemen erbij,
Fijne Moederdag!