Icon en

Peperkoek bakken

zo lekker en zo simpel!
Gebak en Winter
Peperkoek sidepic
De boodschappen
2 vrije uitloop eieren
250 gram donkerbruine basterdsuiker
30 gram koekkruiden
1 eetlepel honing
100 ml water
250 gram zelfrijzendbakmeel
stukje boter
Peperkoek sidepicll
Niets lekkerder dan zelfgebakken peperkoek. Vooral in de winter met een beker warme chocolademelk erbij!

Zo simpel maak je peperkoek

Peperkoek 01
Peperkoek 02
Peperkoek 03
Peperkoek 04
Doe eieren, basterdsuiker, kruiden, honing en water in een kom.
Roer alles stevig door elkaar tot het samen één geheel is.
Voeg het meel in gedeelten toe, roer stevig door het mengsel.
Roer tot een glad, glanzend beslag, het ruikt nu al heerlijk.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Peperkoek 05
Peperkoek 06
Peperkoek 07
Schep het beslag in de ingevette, meelbestoven vorm.
Bak de koek 60 minuten in het midden van de oven.
Laat de peperkoek in de vorm op een rooster afkoelen.
Peperkoek 08
Peperkoek home
Snij de kruidige peperkoek in dikke plakken.
Geef er zachte boter bij.