De boodschappen
2 vrije uitloop eieren
250 gram donkerbruine basterdsuiker
30 gram koekkruiden
1 eetlepel honing
100 ml water
250 gram zelfrijzendbakmeel
stukje boter
Niets lekkerder dan zelfgebakken peperkoek. Vooral in de winter met een beker warme chocolademelk erbij!
Zo simpel maak je peperkoek
Doe eieren, basterdsuiker, kruiden, honing en water in een kom.
Roer alles stevig door elkaar tot het samen één geheel is.
Voeg het meel in gedeelten toe, roer stevig door het mengsel.
Roer tot een glad, glanzend beslag, het ruikt nu al heerlijk.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep het beslag in de ingevette, meelbestoven vorm.
Bak de koek 60 minuten in het midden van de oven.
Laat de peperkoek in de vorm op een rooster afkoelen.
Snij de kruidige peperkoek in dikke plakken.
Geef er zachte boter bij.