SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Peperkoek cupcakes

met winterse kruiden
Cupcakes, Winter en Glazuur / Fondant / (Boter)crème
Gingerbread cupcakes sidepic

Boodschappenlijstje voor 18 cupcakes
140 gram ongezouten zachte boter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
60 ml stroop en 60 ml golden syrup
2 vrije uitloop bio-eieren, plus 2 dooiersl
300 gram patent bloem
3½ theelepels peperkoekkruiden
240 ml warme melk
50 gram bruin rolfondant
50 gram poedersuiker
3 druppels citroensap
1 recept Zwitserse vanille botercrème
Mini-koekemannetjes uitsteker

Gingerbread cupcakes sidepicll

Het is winter, tijd voor lekker kruidige baksels zoals deze gingerbread-cupcakes. We maken er ook vanille botercrème en kleine fondant koekemannetjes bij. Omdat deze cupcakes er dan ook nog schattig uitzien. Zet er thee bij en het is meteen gezellig!

Zo maak je gingerbread (peperkoek) cupcakes

Verwarm de oven voor op 190°C / 170°C Hetelucht

Gingerbread cupcakes 01
Gingerbread cupcakes 02
Gingerbread cupcakes 03
Gingerbread cupcakes 04

Doe de boter en suiker in de mixer en klop het romig

Doe de eieren en de dooiers ook in de mixerkom.

Meet de stroop af en voeg het er aan toe.

Tot slot meet je de ahornsiroop en af doe het er ook nog bij.

Zet de mixer weer aan en klop alles door elkaar tot het goed gemengd en glad is

Gingerbread cupcakes 05
Gingerbread cupcakes 06
Gingerbread cupcakes 07

Verwarm de melk op laag vuur.

Zeef het meel met bakpoeder en kruiden.

Roer het door elkaar.

Meng nu de droge ingrediënten met de natte en doe het in 2 helften, niet met de mixer maar met een lepel of spatel

Gingerbread cupcakes 08
Gingerbread cupcakes 09
Gingerbread cupcakes 10
Gingerbread cupcakes 11

Spatel de helft van de meelmix door, dan half de melk.

Spatel het door en doe dit nog een keer en spatel weer door.

Vul de papieren vormpjes met het beslag (wij maken een ½ recept).

Bak de cupcakes in +/- 25 minuten gaar.

Check met een prikker in het midden van een cupcake of ze gaar zijn en laat de cupcakes afkoelen in het bakblik

Maak intussen vanille botercrème, dit kun je ook een dag van tevoren doen

Gingerbread cupcakes 12
Gingerbread cupcakes 13
Gingerbread cupcakes 14
Gingerbread cupcakes 15

Rol de fondant uit terwijl de cupcakes helemaal afkoelen.

Steek mini-koekemannetjes uit bruin fondant.

Roer poedersuiker met druppels water en citroen glad.

Schenk het dikke glazuur dat je maakte in een spuitzak.

Gingerbread cupcakes 16
Gingerbread cupcakes 17
Gingerbread cupcakes 18

Spuit accenten op de koekemannetjes met het dikke glazuur.

Spuit vanille botercrème rozetten op de cupcakes.

Druk een koekemannetje op elke botercrème-rozet.

Gingerbread cupcakes 19
Gingerbread cupcakes homepage

Zijn onze winter-cupcakes niet schattig geworden? Kom, we gaan thee zetten!

Fijne winter!