De boodschappen
250 gram poedersuiker
2 vrije uitloop bio eiwitten
3 druppels peppermunt essence
15 smarties
Deze pepermunt ijsberen zijn schattig om te presenteren na het kerstdiner, als after dinner mints. Maar verpak je ze in een mooi doosje dan heb je een superleuk kerstcadeautje!
Zo maak je pepermunt ijsberen
Zeef de poedersuiker in een grote kom.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop het eiwit even los.
Voeg wat eiwit aan de suiker toe.
Roer steeds een klein beetje eiwit door de suiker, stop als het deeg de dikte van zachte boetseerklei heeft
Roer er drie druppels pepermuntsmaak door.
Roll 15 balletjes deeg tussen je handen.
Leg ze op bakpapier met poedersuiker.
Druk de balletjes plat, prik er ogen in, rol dan 30 oren.
Rol 15 balletjes (snuiten) en druk er een Smartie in.
Plaats het bakblik 3-4 uur in de ijskast om te drogen.
In blik kun je de pepermunt ijsberen een maand bewaren.