De Boodschappen
470 ml amandelmelk
35 gram basterdsuiker
2 eetlepels amandelmelk
35 gram custardpoeder
4 grote perziken
1 rol kant&klaar bladerdeeg
1 takje lavendel
poedersuiker
Een zomerse, Frans geinspireerde simpele snel-klaar-taart met vers fruit zelf bakken is supermakkelijk en zo gebeurd! Zoek grote, lekker rijpe perziken uit en het kan niet mis gaan. Het maken van de crème pattisière is het halve werk.
Zo maak je de Perzik en lavendel taart
Verwarm de oven voor tot 190°C en schuif er een lege bakplaat in.
De taart op een hete bakplaat plaatsen maakt dat de bodem goed gaart.
Roer een custardpapje met de eetlepels melk.
Zet de melk middelhoog op en los de suiker er in op.
Blijf roeren, voeg het papje toe en breng de melk aan de kook.
Laat de custard al roerend even zacht doorkoken tot het indikt.
Doe de custard in een schaal en laat het afkoelen.
Pel de perziken, verwijder de pitten en snij ze in schijfjes.
Rol het deeg uit, rol de rand rondom op en prik er gaatjes in.
Strijk de crème uit over het deeg en leg de perziken er op.
Strooi een dun laagje poedersuiker over de taart.
Bak de taart in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart even op de plaat afkoelen, dan op een rooster.
Aan jou de keus of je de perzik en lavendeltaart heet (warm) of koud (kamertemperatuur) wil eten, allebei lekker!