Boodschappenlijstje
120 gram zachte boter
150 gram pindakaas
1 vrije uitloop bio-ei
2 theelepels vanille extract
150 gram bruine basterdsuiker
200 gram bloem
½ theelepel baksoda
snuf zout
100 gram Tony’s chocolade
Vandaag bakken we koekjes, pindakaaskoekjes met stukjes chocola er in. Dit is een favoriet koekje in Amerika, maar dat gezegd: ze eten daar heel veel koekjes! Het zijn in ieder geval drie dingen die de mini-monsters ook erg lekker vinden, koekjes, pindakaas en chocola :D
Zo maak je pindakaas & chocoladekoekjes
Mix de boter met de pindakaas romig.
Mix het ei en het vanille extract er door.
Doe meel, zout en bakpoeder in een kom.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de meelmix aan de pindakaasmix toe.
Mix tot alles goed gecombineerd is.
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Kneed de chocolade in het deeg.
Rol het deeg in een cylinder.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Leg het in de ijskast.
Laat het deeg minstens een paar uur, liever tot de volgende ochtend rusten
Verwarm de oven voor op 180°C
Leg bakpapier op de bakplaat.
Snij koekjes van 1.5 cm dik.
Bak ze in 15 minuten gaar.
Laat de koekjes op de plaat afkoelen.
Hou de koekjes vers in de koektrommel...
of eet ze gelijk als ze afgekoeld zijn!
Lekker!