1 rol kant&klaar pizzadeeg
Voor de topping
1 kleine rode paprika
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
2-3 eetlepels olijfolie
snuf zeezout
300 ml zachte passata
Om te garneren (optioneel)
verse basilicumblaadjes
geraspte parmezaanse kaas
olijven, naar smaak
Voor de pesto
40 gram amandelen
60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
een teentje knoflook
een theelepel zout
100 ml olijfolie
50 g basilicumblaadjes
We hadden een groots plan voor vandaag, Pizza all'ortolana! We maken zelf deeg, we maken pesto, we snijden de groenten en we maken de pizza op. Dan ee kwartier 20 minuten bakken en lekker eten! Maar dat ging niet door... We krijgen onverwacht bezoek, reuze gezellig maar daarna is er wel tijdnood. Rennen dan maar - naar AH voor kant en klaar pizzadeeg - maar de rest doen we zelf!
Zo maak je pizza all'ortolana (pizza met dingen uit de moestuin)
Nu het pizzadeeg al klaar is beginnen we meteen met de pesto
Je hebt deze vijf ingrediënten nodig.
Doe de amandelen in de blender.
Rasp de parmezaanse kaas.
Voeg aan de blender toe.
Pers de knoflook en voeg ook toe.
Pluk de bacilicumblaadjes af.
Scheur ze klein en voeg ze toe.
Doe tot slot de olijfolie er bij.
Blend alles mooi samen.
Schep over in een afsluitbare pot.
Zet de pesto opzij tot later.
Maak de topping en beleg de pizza
Was en droog de groenten.
Snij ze niet te klein.
Doe ze in een grote schaal.
Strooi er zeezout over.
Giet er olijfolie over.
Roer de groenten door.
Rol de rand van het pizzadeeg om.
Druppel wat olijfolie over het deeg en de rand
Schenk de passata er op.
Verspreid het over de pizza.
Verdeel de groenten er over.
Zo bak je de pizza
Verwarm de oven voor op 200°C - strooi kaas op de pizza en bedruppel met olijfolie
Bak de pizza in 15-20 miuten goudbruin.
Strooi parmezaan en basilicumblaadjes op de pizza.
Geef pesto, kaas en olijven bij de pizza all'ortolana, buon appetito!