Boodschappenlijstje
1 zakje pofmais
1 eetlepel zonnenbloemolie
poedersuiker, om de popcorn mee te bestrooien
100 gram witte chocolade
2 eetlepels slagroom
enkele druppels groene voedingskleurstof
Halloweenbakjes en chocolademunten (HEMA)
Vandaag maken we heel vieze popcorn, popcorn met heksensnot! Het is tenslotte bijna Halloween en dan eten we alleen maar vieze dingen natuurlijk. Wij hebben alleen de toplaag van de popcorn met snot bedropen (witte chocola met groene kleurstof). De onderliggende popcorn is zoet gemaakt met wat poedersuiker om een overdosis chocola te voorkomen ;)
Zo maak je popcorn met heksensnot
Verhit 1 eetlepel zonnenbloemolie in een pan met dikke bodem.
Giet er een laag maiskorrels in en zet de deksel op de pan.
Met de hitte tussen medium en laag hoor je de mais poppen.
Als je niets meer hoort is de popcorn klaar.
Neem de hete deksel voorzichtig van de pan, vanwege de hitte maar ook omdat er soms onverwacht nog wat popcorn om je oren kan vliegen ;)
Schudt de poedersuiker door de hete popcorn.
De niet gepofte mais onderin de pan gooi je weg.
Breng een laagje water in een steelpan aan de kook.
Draai - zodra het water kookt - het gas uit.
Breek de chocola in stukken en doe het een vuurvaste schaal.
Zet de schaal op de pan en smelt de chocola langzaam.
Roer de slagroom door de bijna gesmolten chocolade.
Roer dan ook de groene voedingskleurstof er door.
Bedruip de popcorn royaal met de groene chocolade.
Je heksensnot popcorn is klaar, hoe smaakt het?
Happy Halloween!