De boodschappen
150 gram suiker
150 gram zachte boter
1 vrije uitloop ei
1 theelepel vanille
250 gram meel
1 theelepel bakpoeder
75 gram poedersuiker
1-1.5 eetlepel water
1-2 druppels citroensap
1 drup rode voedings-kleurstof
roze sprinkeltjes
We bakken nog meer koekjes voor Chinees Nieuwjaar, omdat je nooit genoeg koekjes hebt en omdat deze wel erg schattig zijn! De bloemen-koekjesuitsteker vind je hier!
Zo maak je pruimenbloesem-koekjes
Download het recept voor het koekjesdeeg
Rol het deeg uit tot 1.5 cm dikte.
Steek er bloemen uit met een uitsteker.
Bak de koekjes in 10 min. goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Maak intussen het roze glazuur
Doe de suiker en het citroensap in een kom.
Druppel er water bij tot de gewenste dikte.
Roer de druppel kleurstof er door.
Druppel er water bij als het glazuur te dik is.
Strijk met een lepeltje glazuur op de koekjes.
Trek met een stokje rode kleurstof in het natte glazuur.
Strooi een paar roze spinkeltjes op de koekjes.