SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Ramen met kip

Een lekkere Japanse soep
Aziatisch, Met verse groenten, Met verse kruiden, Kip & gevogelte en Soep
Chicken ramen sidepic

Boodschappenlijst voor 2 personen
2 grote vrije uitloop bio-eieren
1 eetlepel sesamfolie
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel versgeraspte gember
150 gram noedels
150 gram kipfilet
1 eetlepel natriumarme sojasaus
110g shiitake mushrooms
1 wortel, julienne gesneden
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
½ liter kippenbouillon, zoutarm
100 gram spinazie

Chicken ramen sidepicll

Ramen is een lekkere Japanse soep die op het moment wereldwijd erg populair is. Wij gaan voor een lage vocht/hoge groentenverhouding soort soep ;)) en we koken de kip niet maar bakken het. Zo vinden wij het erg lekker, het is dus niet tradioneel. Maar dat is het bouillonblokje ook niet en: een beetje eigen inbreng kan nooit kwaad.

Zo maak je Ramen

Chicken ramen 01
Chicken ramen 02
Chicken ramen 03
Chicken ramen 04

Breng de eieren aan de kook en laat 1 minuut koken.

Zet de deksel op de pan, zet 8-10 minuten opzij en laat koelen.

Was en snij de groenten, rasp de gember fijn en pers de knoflook.

Kook de noedels zoals op de verpakking staat aangegeven.

Pel de eieren pas als ze helemaal afgekoeld zijn

Verhit de pan met de sesamolie

Chicken ramen 05
Chicken ramen 06
Chicken ramen 07
Chicken ramen 08

Bak gember en knoflook tot ze geuren, in 1-2 minuten

Voeg de kip toe, bak het goudbruin en neem uit de pan..

Doe sojasaus in de pan met de Shiitake en bak tot ze zacht zijn.

Voeg de kippen bouillon, bosuitjes en wortel toe.

Breng het mengsel aan de kook, zet het laag en laat het ongeveer 10-12 minuten sudderen

Chicken ramen 09
Chicken ramen homepage

Laat de spinazie de laatste 1-2 minuten meesudderen en slinken.

Schep de soep in een kom, leg de kip en het ei erop

新年明けましておめでとうございます - Gelukkig Nieuw jaar!