De boodschappen
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 vrije uitloop eireren
250 ml melk
zakje vanillesuiker
boter om te bakken
diverse kleuren voedingskleurstof
Optioneel: stroop, poedersuiker, fruit
Het is weer Pannenkoekdag dus dat betekent zoeken naar een speciaal recept. De kids zijn dol op pannenkoeken maar op een speciale dag moet de pannenkoek bij ons ook speciaal zijn. Die van vorig jaar - met dank aan onze Vlaamse buren - waren echt superlekker! Vandaag bakken we - eenmalig - regenboog pannenkoeken omdat het niet alle dagen Pannenkoekendag kan zijn ;)
Zo maak je Regenboog pannenkoeken
verhit de pan en laat er een stukje boter in smelten.
giet met een soep- of sauslepel beslag in de pan en draai het vuur laag.
bak de pannenkoek langzaam gaar, let op dat hij niet bruin wordt.
flip hem enkele seconden om, schuif hem door de pan en laat hem er uit glijden.
Bak de pannenkoeken op laag vuur.
Bak langzaam dan houdt de kleur.
Stapel de pannenkoeken op een warm bord.
Gezellige Pannenkoekendag!