SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Roomborstplaat

een echte Sinterklaas lekkernij!
Nederlands, Sinterklaas en Snoep
Room borstplaat sidepic

De boodschappen
200 gram suiker
80 ml slagroom
40 ml water
1 theelepel vanille of
½ theelepel cacao of oploskoffie

optioneel: 40 gram fondant

 

Room borstplaat home

Zo leuk om de mini-monstertjes deze ouderwetse Sinterklaas lekkernij te laten proeven! We vinden het zelf ook erg lekker. Van de drie smaken vinden wij chocolade het lekkerst maar vanille en mokka zijn ook heerlijk, we maken alledrie dus ;)

Ons recept is van Cees Holtkamp, de bekende Amsterdamse banketbakker en we hebben een suikerthermometer bij de hand, want die is onmisbaar!

Zo maak je roomborstplaat

Room borstplaat 01
Room borstplaat 02
Room borstplaat 03
Room borstplaat 04
Vet het bakpapier en de vormpjes in.
Roer de suiker en cacao door elkaar.
Voeg de slagroom toe.
Roer alles goed door elkaar.

Breng het borstplaatmengsel aan de kook en laat het koken tot de kookthermometer exact 115°C aanwijst!

Room borstplaat 05
Room borstplaat 07
Room borstplaat 07
Dat betekent +/- 10 minuten doorkoken.
Giet het mengsel in de vormen.
Laat de borstplaat aan beide kanten harden.
Let op!

*Zorg dat de ondergond waarop je de vormen zet egaal is, de eerste serie op een beetje kromme bakplaat loopt erg uit! De tweede serie, op de broodplank, lukt veel beter.

Room borstplaat 08
Room borstplaat home
Verwijder voorzichtig de vormen.
Als het goed lukt smaakt Sinterklaas-snoep het allerlekkerst! :(