Boodschappenlijstje
6 vrije uitloop bio-eiwitten
6 vrije uitloop bio-eidooiers
1/2 vanillestokje
115 gram fijne kristalsuiker
75 gram meel voor witbrood
60 gram maizena
poedersuiker, naar smaak
In Italië heten ze Savoiardi, in Frankrijk Biscuits Cuillère, in het Verenigd Koninkrijk noemen ze deze koekjes Lady fingers en wij Nederlanders zeggen gewoon lange vingers ;)) Vandaag maken we ze zelf, het is even goed opletten en het recept nauwkeurig volgen. Maar dan zijn ze toch lekker!
Zo maak je Savoiardi
Eerst even voorbereiden
Leg bakpapier op de bakplaat.
Schraap het vanillestokje leeg.
Scheid de dooiers -
- van het eiwit.
En dan bginnen we...
Doe suiker en eiwit in de mixer.
Klop het eiwit stijf.
Zet het eiwit even opzij.
Neem een schone mixerkom
Doe eigeel en vanillezaad in de mixer.
Klop het eigeel 10 minuten op de hoogste stand.
Na 10 minuten kloppen ziet het er zo uit.
Roer het stijfgeklopte eiwit voorzichtig en snel glad.
Doe het eiwit bij het eigeel-mengsel.
Roer het kort door tot het streperig is.
Zeef het meel met de maizena.
Voeg 1/3 aan het eimengsel toe en schep luchtig om.
Herhaal dit twee keer, dan is het meel op.
Schep het beslag in een spuitzak met een rond mondje.
Spuit ongeveer 10 cm lange streepjes op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C hetelucht, zeef poedersuiker over de natte koekjes en laat het in 5 minuten oplossen
Zeef nogmaals poedersuiker over de koekjes.
Zet de koekjes in de oven, de deur op een kier.
Bak de koekjes in 10 - 12 minuten lichtbruin
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar de Savoiardi 24 uur bij kamertemperatuur, om uit te drogen, doe het blik niet dicht. Lekker bij de thee!