De boodschappen
150 ml water
150 gram suiker
4 sinaasappels
½ citroen
225 ml slagroom
optioneel:
slagroom om te serveren
uitgeholde sinaasappels, als nodig
Dit lekker frisse sinaasappel-roomijs kun je gemakkelijk met of zonder ijsmachine maken. Voor Halloween verstoppen we het ijs in sinaasappel'pumpkins' maar dit ijs is altijd een heerlijke verrassing, daar hoeft het geen Halloween voor te zijn.
Zo maak je sinaasappel-roomijs
Als je een ijsmachine gebruikt zet je de container 1 dag van te voren in de vriezer.
Breng het water met de suiker tegen de kook.
Los de suiker op en draai het gas uit.
Rasp de schil van 1 van de sinaasappels.
Pers de vier sinaasappels en de halve citroen.
Laat het suikerwater afkoelen terwijl je de het fruit raspt en perst.
Roer het sap door het water.
Voeg de sinaasappelrasp toe.
Doe al roerend de slagroom erbij.
Roer goed door elkaar.
Giet het in de ijsmachine.
Laat +/- 20 minuten draaien.
Proef even.
Als je geen ijsmachine hebt zet je het ijs in de uitgeholde sinaasappels minimaal 3 uur in de vriezer en haal je het er 15 minuten voor gebruik uit.
Snij enge gezichten in de uitgeholde sinaasappels en vul ze.
Wij wensen je een griezelig goede Halloween!