De boodschappen
het deeg van gisteren
rolfondant, rood, wit en geel
water, om te plakken
sprinkeltjes
Sinterklaas-koekuitsteker
We gaan snel verder waar we gisteren gebleven zijn. De kids hebben lang genoeg gewacht, vanmiddag gaan we proeven!
Zo maak je Sinterklaasjes
Pak het deeg uit de ijskast en verwarm de oven voor tot 170°C
Snij een simpele Sinteerklaasvorm uit.
Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
Bak de koekjes 10-12 minuten.
Laat de koekjes helemaal afkoelen.
- Rol een stukje rood fondant uit, leg het op je koekje en snij er omheen.
- Maak eerst 1 Sinterklaas en werk dan verder in serie.
- Hou de vormen simpel, dat werkt het best.
Snij middenvoor een punt uit de jas.
Rol een stukje wit fondant uit.
Leg de rode punt op het wit en snij uit.
Snij een wit golvend randje en plak alle losse delen op.
Snij uit de rode punt twee streepjes en de mijter, plak op.
Rol wit fondant voor het haar en de baard, rol een klein balletje.
Snij de balletjes doormidden en plak ze op, de handjes.
Snij een geel en plak op.
Snij nu alle delen in serie.
Plak ze op in volgorde.
Nu gaat het lekker snel!
Plak oogjes en mondjes op het gezicht van Sinterklaas.
De mini-monstertjes maken Sinterklaas nog mooier!
Veel plezier!